Ezt most frissiben-iziben megírom, mert még az élmény hatása alatt vagyok, olyan szép is, finom is lett... A receptet a húsimádó blogon olvastam, köszi!
Hozzávalók:
- 8 zsemle (hosszúkás, Lidl)
- fél kg darált hús (most 20%-os zsírtartalmú sertés)
- 2 nagy paradicsom
- 10 dkg kemény sajt (éppen szimplán trappista)
- fél fej kis hagyma
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- bors
- kis fokhagyma (későn jutott eszembe, ezért csak granulátum ment bele, mondjuk fél kiskanál)
- 1-1 teáskanál oregánó és bazsalikom (ha lenne friss, azzal biztosan még finomabb lenne)
Elkészítés:
Egy leheletnyi olívaolajon egy picit pirítom a nagyon apróra vágott hagymát, majd átpirítom rajta a húst. Ha késznek ítélem (elment róla minden víz), bele a paprikát, összekeverem, majd minden mást - a felaprított paradicsomokat, sót, borsot (nem fogtam vele vissza magam, őröltem bele rendesen), fokhagymát, oregánót és bazsalikomot. 10-15 perc alatt összefőzöm, amíg a paradicsom összeesik benne. Közben bekapcsolom a sütőt és 190 fokra melegítem. A zsemlék tetejét levagdosom, a belsejük kis részét kicsipkedem, a többit összenyomom, hogy tartóedényt formázzak belőlük a ragunak. Ha kész, beletöltöm a húst, rátornyozom a sajtot, és be a sütőbe. 190 fokon (alul-felül sütéssel) 10 perc, max. felső pirítással. Ilyen lett: