Egy nappal a korábbi túrós süti után, a mindkettőnk által megvett túró miatti fölösleg megmentése érdekében a lányom nekiállt, és saját kezdeményezésből, full egyedül összerakta ezt a kis csodát, ami nem "ahhoz képest" lett jó, hanem egyszerűen csak nagyon finom lett. Nem egy könnyű süti, mindennapra túlzás lenne, de néha majd ismételni kell.
Hozzávalók (ezzel a másfélszeres adaggal telt meg a nagy teflontepsink):
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 22,5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 1,5 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 90 dkg túró
- 3 db tojás
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 4,5 evőkanál tejföl
Tojáshabos fedés:
- 6 tojásfehérje
- 4,5 evőkanál porcukor
- fél üveg baracklekvár
Elkészítés:
A linzeres alapot a lisztbe morzsolt vajjal kezdve gyorsan összedolgozzuk, és egy órára behűtjük. Utána a papírral kibélelt tepsibe tesszük kinyújtva (a papír jól jön, ha ki kell venni a végén). Megszurkáljuk alaposan, és 15 percig 180 fokon elősütjük. Közben a túrót összetörjük a többi hozzávalóval, az elősütött lapon szépen elsimítjuk, és újabb 35 percet sütjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Végül a megsült süti tetejére csíkozzuk egy habzsákból (vagy egy levágott sarkú nejlonzacskóból). A lekvárt is alaposan átkeverjük, hogy simább legyen, és azzal díszítjük a csíkok közét, ezt is a habzsákkal. Ezzel jön a végső simítás, 120 fokon 15 percig sütjük, amíg szépen megkapja a sütő a tojáshabot világosbarnára.