CookTa

Mustáros tarja

2014. szeptember 20. 17:50 - ko123la

Nemrég csináltam, alapvetően két inspiráló dolog volt előtte. Nyáron anyukámtól kaptunk elhozni hasonló cuccot, ami ízben jó volt, állagában pedig olyan omlós, puha, ami egészen első osztályú volt. Másrészt amikor meg akartam ismételni itthon is, és nem értem el egyből a szüleimet, akkor a böngészés közben a követgetett Húsimádó blogra jutottam. Ez alapján pácoltam be este a húst, és sütöttem meg másnap.

Hozzávalók:
- 1 kg tarja
- 1-1 fej vörös és lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- mustár, só bors

Elkészítés:
A tarjákat csak finoman megnyomogattam a vastagabb részeken, elsősorban kézzel, és ahol a szélén volt egyben zsírosabb csík, azt bevagdaltam pöndörödés ellen. A kiterített szeleteken sóztam (elég nagy kristályos sóval, korábban keveset használtam ilyet, és ízre sokkal dinamikusabb volt, finomabb, de egy kicsit sok :-)), frissen borsot őröltem rá, megkentem vékonyan, de egyenletesen mustárral, és egy üvegtálba rétegeztem a szeletekre vágott hagymával és fokhagymával. Öntöttem rá annyi olajat, hogy elfedje, beledobtam 3 babérlevelet, és fóliázva éjjelre a hűtőbe tettem. Másnap ebéd előtt már jó korán kivettem, hogy ne hűtőhidegen kezdjek neki. Egy nagy serpenyőben egy minimális kis olajat hevítettem, a húsokról lecsorgattam a pácot és ügyeltem, hogy a hagyma ne ragadjon rá. A tarját hirtelen a maximális fokozaton mindkét oldalon megpirítottam - jó pár kör kellett, hogy egyszerre csak annyi hús menjen bele, amit még tényleg lehet pirítani, és nem hűti vissza annyira a serpenyőt, hogy főjön.

1 komment
Címkék: sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr276708019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.09.21. 11:46:06

Örülök, hogy nálam is böngésztél, további jó sütés-főzést kívánok Neked
süti beállítások módosítása