CookTa

Eperkrémleves mentával

2015. július 31. 13:06 - ko123la

Nyár van és hőség, voltak pillanatok, amikor a teljes ebédmenühöz max. 15 percet voltam hajlandó a konyhában tölteni. Ehhez kihíváshoz igazodik klasszul ez a nem főzött leves, amihez az eper mellett a szeder és a málna is pompásan illik. A friss piros bogyósokból minden szezonban kell ilyesmit készítenem, és mivel ekkorra jellemzően meleg is van, nem szoktam főzött gyümölcslevessel pepecselni, különösen, hogy ez a hidegen elkészített verzió is nagyon bejön nekem.

dsc_1417_small.jpg

Hozzávalók:
- 30-40 dkg eper (/szeder/málna)
- 1 púpozott evőkanál porcukor (a gyümölcstől és ízléstől függően több vagy kevesebb)
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 3 evőkanál joghurt (persze natúr)
- 1-2 levél menta

dsc_1421_small.jpg

Elkészítés:
Minden mehet a turmixba, zümm-zümm, és kész is van. Ha szeder vagy málna az alapja, akkor lelkes hangulatban a magokat egy sima szűrőn, némi kanalas rásegítéssel ki lehet belőle szedni, hogy igazán sima és krémes legyen, de ez nem elengedhetetlenül szükséges. Díszítésnek mehet rá egy kis gombóc tejszínhab, egy pár szem egész gyümölcs, és egy menta végének kis levelei. Sokkal gazdagabb (és ha nincs laktózérzékeny a családban, akkor jó szívvel ajánlom is) 1-2 gombóc vaníliafagyival, az ízen kívül ahhoz is hozzájárul, hogy aki igazán hidegen szereti, annak ne kelljen még a hűtés miatt várni.

dsc_1498_small.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr847662744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása