CookTa

Hercegnő burgonya

2016. február 12. 11:07 - ko123la

A barnamártásos szarvasbélszínhez készítettük köretnek, a lányaim hosszas unszolása sokat segített, hogy helyesen válasszak köretet :-). Nagyon jó lett, bár ha gyakran akarunk ilyet enni, vagy kell egy rendes nyomózsák, vagy el kell fogadni azt a kompromisszumot, hogy tulajdonképpen kanállal kiszaggatva ugyanolyan jó, ha nem is olyan szép, mint a csillagos kinyomóval.

dsc_2157_small.jpg

Hozzávalók:
- 1,5 kg (lisztes) krumpli
- 15 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- szerecsendió, fehérbors, só

Elkészítés:
A meghámozott és nagyobb darabokra vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk, hogy a forrósága megszárítsa, majd a krumplinyomóval összetörjük. Ellenőrizzük a sósságát, ha kell, még kaphat egy csipetet. A puha vajat a tojások sárgájával kikeverjük, és ha az már nem forró, belekeverjük a krumpliba, reszelünk bele egy jó pár húzásnyit a szerecsendióból, kaphat egy bő késhegynyi fehérborsot is, aztán mindezzel egész finomra eldolgozzuk. Nyomózsákba töltve, csillagos kinyomóval csinos kis halmocskákat nyomunk a sütőpapírral fedett sütőrácsokra (ekkora mennyiséghez kellett kettő), és 200 fokon piros-ropogósra sütjük.

dsc_2155_small.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr338371624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása