Lassan kezdenek megjelenni itt a blogon is a sous-vide fogások, ami jó, értelmet kell adni visszamenőleg a beruházásnak. Lelkesebben is próbálkozom, ...
Epermisu fehércsokival
Biztos, hogy minden szezonban legalább 1-2 alkalommal kiköveteli a család az epermisut kényeztetésnek. Eddig mindig a saját verzió szerint dolgoztam, ...
Gyors túrós táska
Egy újabb mentegetőzős poszt, horribile dictu, újabb bolti tésztás recept. Ebből a lidl-ös tésztából (leveles tészta- puff pastry) már dolgoztam, ...
Mandulás isler
Az alcím a hullámos isler lehetne - új sütőpapír van, és amíg a régi a sütőrácsra fektetve elég merev volt hozzá, hogy a rátett tésztát ...
Sous-vide rib-eye steak
A céges szülinapi hamburgerezésre rendes húst akartam venni, ezért belepakolva az energiát, felmentem végre a Hegyvidékre a MészárSteak-be. Annyira ...
Kókuszos csokitorta
Az elmúlt idők legjobb és legszebb süteménye egyértelműen a csíkos szelet volt itt a blogon, ill. a konyhánkban. Mind a tésztarétegei, mind a ...
Zsemlegombóc
Készült már természetesen nálunk, de mostanra ért be úgy a családi recept, hogy azt lehet mondani, hogy be lehet fagyasztani a további ...
Töltött tök kapormártással
Amióta ez egy próbaként elkészült egyszer, azóta nagyon előkelő helyen van a tavasszal várt szezonális ételek listáján. A lányok már hetek óta ...
Német Hefezopf
a la Frau Reber
A német partnerünkhöz kilátogatva gyakran találkoztunk a konyhában egy-egy ilyen darab fonott kaláccsal. A Stuttgart melletti cégközpontunk ...
Pácolt marharostélyos lassú tűzön, pirított hagymával és édesburgonyával
Hát erre most tényleg büszke vagyok. Csak egy kis sertésszűzért ugrottam be a henteshez, de ahogy lenni szokott, elcsábultam. ha azt mondom, hogy ...