CookTa

Palócleves

2016. február 13. 19:00 - ko123la

Nem tudom, hogy ebben a verzióban is szabad-e palóclevesnek hívni, nem vitt rá a lelkem, hogy zöldségek nélkül csináljuk. Az ihletet a remek Húsimádó Egér Eger blogon találtam, ezzel a recepttel. Mivel kaporral nálunk többen nem ették volna meg, az kimaradt az ottani receptből, viszont mi zöldségekkel gazdagítottuk. Lassan annyira tavaszias lesz az idő, hogy már nem kell és lehet arra hivatkozni, hogy a ronda téli hideget kell ellensúlyozni egy ilyen cuccos, lélek- és testmelegítő levessel, de nem is kell feltétlenül ürügy hozzá, szimplán jó, és kész. Ja, és kellemes meglepetésként minden gyerek is örömmel vette.

dsc_2112_small_1.jpg

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (comb, lapocka, vagy vegyesen)
- 2 db kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- 2 púpozott teáskanál pirospaprika
- 4 babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, kömény
- 1 zacskó mélyhűtött zöldbab
- 1 kg krumpli
- 2,5 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- fél citrom leve

dsc_2117_small.jpg

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltalapot készítünk, azon a húst fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, és fűszerezzük: só, bors, kömény, babérlevelek, a fokhagyma apróra vágva. Ha kezd a hús puhulni, mehet bele a zöldbab, egy kicsivel később a kockázott krumpli. Amikor már a krumpli is puha volt, hőkiegyenlítés után megkapta a tejfölös habarást, és a citromlevet. 

Szólj hozzá!
Címkék: tejföl zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr288355890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása