Nálunk eléggé másféle zöldséglevesek mennek, de egy vidéki úton egy kedves kis étteremben szembe jött ez, megkívántam, és kísérletképpen főztünk egy ilyen paprikás verziót. Teljesen rendben van ez is, a saját csipetke nagyon fel is dobta, ha éppen ehhez van kedvünk, meg alapanyagunk.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 szál sárgarépa
- 2 evőkanál liszt
- 1 kg zöldborsó (tökéletes a fagyasztott is)
- 1 szál angol zeller
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, olaj
- 1 zöldségleves-kocka
- 2 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
Olajon puhára párolom az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobom a felkarikázott répát. Nem kell sajnálni az olajat, kell a pároláshoz is, és ahhoz is, hogy a paprikának legyen miben rendesen feloldódnia. Pár perc után lisztet hintek rá, azt is szépen megpirítom. Rászórom a pirospaprikát, jöhet a zöldborsó, a zeller, felöntöm annyi vízzel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Felforralom, leveskocka (ha valakit zavar, nagyja ki nyugodtan), megsózom, beledobom a petrezselymet és a szárzellert, és lassan készre főzöm. Ennyi leveshez 25 dkg lisztből, 2 tojásból, egy teáskanál sóból egy pici vízzel gyúrtam csipetkét, azt külön vízben főztem.
Ha tetszett, kövess a Facebookon is a CooktaBlog oldalon!