CookTa

Szupernyerő diós kuglóf

2012. április 23. 16:59 - ko123la

Egy korábbi, muffinformás aranygaluska receptből származtattuk (http://illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/03/aranygaluska-muffin-vanilia-sodoval.html), mostanra tökélyre fejlesztve, ez a jelenlegi top hit a csemegelistán. Ráadásul nincs több munka vele, mint 15 perc!

100_6395_small_1.jpg

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 zacskó (7g) szárított élesztő
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 2 evőkanál vaj/margarin (ahogy sikerül, nem érzékeny rá)
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás sárgája
- ?3,5 dl tej (hmmm, azt mégsem írhatom, hogy a sárga főzősbögrénk, 1 centivel a perem alattig töltve :-))
- 1 csapott kávéskanál só

Töltelékhez:
- 20 dkg dió (őrölt, vagy durvára vágott)
- 20 dkg cukor

Elkészítés:
Bár elsőre kézzel is megdagasztottam, azóta csalok, és a kenyérsütővel csinálom a tésztát. Beleszórom az élesztőt, a vaníliáscukrot, hogy legyen mit ennie azoknak a gombáknak, és ráöntöm a langyos tejet. Ha van időm, rázárom a gép tetejét, és hagyom egy pár percig felfutni az élesztőt - volt már, hogy siettem, és ezt kihagytam, nem sokat változtatott a végeredményen. Utána beledobom a két evőkanál vajat (nem olvasztgatom, megoldja a gép), a két tojássárgáját, végül a liszt-cukor-só jön, meg a gép nagy műsora. Nekem 1 óra 15 perc alatt lesz kész a dagasztás-kelesztés programmal. Ha megvan, átgyúrom egy kicsit lisztezett deszkán, kinyújtom, megkenem egy kicsit olvasztott vajjal, és jöhet rá a dió-cukor keverék. Feltekerem, és belefektetem a nagy szilikonos kuglóf-formába. Egy takaróba bugyolálva hagyom még 15-20 percet kelni, aztán 175 fokos sütőben 20-25 percig fedés nélkül sütöm, aztán rádobok egy sütőpapírt a tetejére, hogy ne égjen meg, és mehet még újabb 20 perc.

100_6393_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: dió kelttészta

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr704468773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása