Oké, tudom, hogy nem én találom fel ezzel a világ legkülönlegesebb receptjét, de ez egy jól bevált összetétel, és itt jobb helyen van, mint papíron. Ha legközelebb készül belőle, lefényképezem, de ebben a melegben a nyers tojás miatt nem annyira vonzó az ötlet. Egyébként nálunk ez inkább a klasszikus karácsonyi menü része szokott lenni, amikor ugye ez annyira nem probléma, a hatalmas doboz, amiben összerakom, jó helyen kint van az ablakpárkányon. Szesz a gyerekek miatt nem kerül bele (nem inkább az alkohol, hanem az íz miatt).
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg babapiskóta
- 4 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 dl erős, édes feketekávé
Elkészítés:
Külön-külön három habot készítek: a tojások sárgája a sajttal alaposan felverve, külön a fehérje, és külön a tejszín. A mascarpone-s habba nagyon óvatosan beleforgatom a másik kettőt, és utána mehet a klasszikus rétegezés. A csak egy nagyon rövid pillanatra a kávéba mártott piskótákkal kezdem, és amíg van hozzávaló, szépen váltogatva mehet bele a hab és a piskóta. Tetejét (végződjön a krémmel a rétegzés) szépen megszitálom kakaóporral (nem cukrozottal). Érdemes utána hűtve összeérlelni egy kicsit, sokkal finomabb lesz, ha nem azonnal kezdünk neki.