CookTa

Tiramisu

2013. augusztus 01. 21:29 - ko123la

Oké, tudom, hogy nem én találom fel ezzel a világ legkülönlegesebb receptjét, de ez egy jól bevált összetétel, és itt jobb helyen van, mint papíron. Ha legközelebb készül belőle, lefényképezem, de ebben a melegben a nyers tojás miatt nem annyira vonzó az ötlet. Egyébként nálunk ez inkább a klasszikus karácsonyi menü része szokott lenni, amikor ugye ez annyira nem probléma, a hatalmas doboz, amiben összerakom, jó helyen kint van az ablakpárkányon. Szesz a gyerekek miatt nem kerül bele (nem inkább az alkohol, hanem az íz miatt).

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg babapiskóta
- 4 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 dl erős, édes feketekávé

Elkészítés:
Külön-külön három habot készítek: a tojások sárgája a sajttal alaposan felverve, külön a fehérje, és külön a tejszín. A mascarpone-s habba nagyon óvatosan beleforgatom a másik kettőt, és utána mehet a klasszikus rétegezés. A csak egy nagyon rövid pillanatra a kávéba mártott piskótákkal kezdem, és amíg van hozzávaló, szépen váltogatva mehet bele a hab és a piskóta. Tetejét (végződjön a krémmel a rétegzés) szépen megszitálom kakaóporral (nem cukrozottal). Érdemes utána hűtve összeérlelni egy kicsit, sokkal finomabb lesz, ha nem azonnal kezdünk neki.

Szólj hozzá!
Címkék: mascarpone

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr955438953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása