Egy ismerős ajánlotta a linket a Streetkitchen blogon. Nagyjából ez alapján csináltam, bár a sajtszószt senki sem kívánta igazán, ezért az kimaradt.
Hozzávalók:
- 15 dkg hirtelen süthető marhahús-szelet fejenként
- só, bors, őrölt koriander, fokhagymapor
- 2 tortilla-lap fejenként
- 3 fej piros-sárga-zöld kaliforniai paprika
- 1 jégsaláta
- 1 nagy fej lila hagyma
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2 db csilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A húst alaposan vékonyra klopfoltam, kézzel bedörzsöltem mindkét oldalon a felsorolt fűszerekkel, és nagyon forró grillserpenyőben, pici olajon hirtelen átsütöttem. Nekem most nem a legfinomabb hús jutott, a forrás felsálból sütötte, én csak lapockát kaptam, amiből a szebb szeletek 2-2 perc alatt sültek pirosra oldalanként. Ahogy megsült a hús, szeletenként szorosan alufóliába csavarva félretettem. A serpenyőben átgrilleztem a félcentis félkarikákra vágott paprikát. Amíg pihent a hús, a paradicsomos salsát készítettem el. Ehhez egy mixerbe beledobáltam a hozzávalókat, a paradicsomot, a fokhagymát, a negyedelt vöröshagymát, a két kis csilipaprikát és az olívaolajat, egy kiskanál sóval. Összedolgoztam, most nagyon, legközelebb sokkal rusztikusabbra hagyom majd. A húst pihentetés után egészen vékony, felvágott vastagságúra szeleteltem, a tálalóedénybe ráöntöttem a levét is az alufóliából. A tortillákat grillen, szárazon felforrósítottam, megágyaztam a húsnak a darabolt jégsalátával, rá a hús, a kockázott lila hagyma, a grillezett paprika, végül a csípős salsa.