CookTa

Aranygaluska vaníliasodóval

2016. február 13. 19:00 - ko123la

Ez nem mindennapos nálunk, pedig nagyon sok kelt tészta készül. Pár éve volt már azért aranygaluska, akkor muffinformában, egy-egy helyre 4 pici golyónyi tésztából készítve. Azt nem nagyon ismételgettem, sőt rá kellett jönnöm, hogy a blogon sincs fenn, mert nagyon macerásnak ítéltetett egyesével…

Tovább
Szólj hozzá!

Palócleves

2016. február 13. 19:00 - ko123la

Nem tudom, hogy ebben a verzióban is szabad-e palóclevesnek hívni, nem vitt rá a lelkem, hogy zöldségek nélkül csináljuk. Az ihletet a remek Húsimádó Egér Eger blogon találtam, ezzel a recepttel. Mivel kaporral nálunk többen nem ették volna meg, az kimaradt az ottani receptből, viszont mi…

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: tejföl zöldbab

Briós

2016. február 12. 11:07 - ko123la

Ez az egyszerű, de gyors és finom briós remek választás volt, hogy a Superbowl-hétfői szabadságot - szó szerint - megédesítse. A Pats főcsoportdöntős veresége után sok izgulni való nem volt, viszont itthon voltam, és jól belefért bedobálni a hozzávalókat a kenyérsütőbe. Viszont ha valaki kerülni…

Tovább
Szólj hozzá!

Hercegnő burgonya

2016. február 12. 11:07 - ko123la

A barnamártásos szarvasbélszínhez készítettük köretnek, a lányaim hosszas unszolása sokat segített, hogy helyesen válasszak köretet :-). Nagyon jó lett, bár ha gyakran akarunk ilyet enni, vagy kell egy rendes nyomózsák, vagy el kell fogadni azt a kompromisszumot, hogy tulajdonképpen kanállal…

Tovább
Szólj hozzá!

Sous vide szarvasbélszín áfonyás barnamártással

2016. február 12. 11:07 - ko123la

És íme, most először sous vide recept a blogon, pedig használjuk (ha tudjuk, és nem kell a 110V-os gépem tápját újjáépíteni, amikor 230V-os kimenetbe csatlakoztatom - KÖSSSZ!, Apu). Egy régi adósságot törlesztettem, a nagylányom már nagyon régen kéri, a bélszín és az áfonya is fontos volt neki.…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása