CookTa

Kacsamell fokhagymásan/narancsosan

2012. június 11. 10:55 - ko123la

Ez is a párom receptje, és elég stabil karácsonyi menü, de máskor is készült már, és mindig toplistás, vendégektől is hatalmas elismeréseket kapott.

Hozzávalók:
- friss bébikacsamell (Lidl-ben kettesével árulják)
- só, bors, majoránna, fokhagyma

Elkészítés:
A kacsamelleket megfűszerezzük, egy gerezd szeletelt fokhagymával egyesével alufóliába csomagoljuk (le is kell zárni). Kb. két órát kell sütni 200 fokon a sütőben, tepsiben, rácson, aztán kinyitni a fóliát, és hagyni pirosra sülni 20-30 perc alatt. Kívül ropogós, belül vajpuha és hihetetlenül intenzíven ízgazdag. Van belőle narancsos verzió is, abban a fokhagyma helyett egy szép szelet narancs kerül a fóliába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr594578569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása