Egy sima kis járatos családi süti, egyszerű, viszont különleges erénye, hogy a gyerekekkel is el lehet készíteni (vagy készíttetni :-))
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 4 evőkanál kakaó
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- rumaroma
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. Ezután egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon, hozzáadjuk a rumot (rumaromát). Ráöntjük a kekszre és jól összekeverjük. Egyenletesen egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a csokimáz elkészül. A mázhoz a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és rákenjük a massza tetejére. Evés előtt még alaposan visszahűtjük a kész sütit. A csokimáz miatt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.