A párom családi receptje, a nagymamájától származik. Téli sütemény. Amióta már nincs a nagymama, ő szokta csinálni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 17 dkg margarin
- 13 dkg porcukor
- 13 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- fél zacskó sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- házi baracklekvár
- 5 dkg szeletelt mandula
- 1 felvert tojás a megkenéshez
Elkészítés:
Összegyúrom a tésztát a hozzávalókból. Ha összeállt, egy órára beteszem a hűtőbe fóliába csomagolva pihenni. Utána a tészta háromötödét kinyújtom a süti alapjának, megkenem a lekvárral. A maradék tésztából 1 cm-es csíkokat sodrunk, és 4-5 cm-es közönként rácsosan a lekvárba ültetjük. A közöket megszórjuk szeletelt mandulával, a tésztacsíkokat megkenjük egy felvert tojással, és előremelegített sütőben 200 fokon, légkeveréssel 15-20 perc alatt készre sütjük.