Egy faék egyszerűségű recept, de az egyszerűség ellenére is különleges lett ez a variáció, szeretném megismételni, ehhez érdemesnek ítéltetett a megörökítésre.
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb paradicsom
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 nagyobb szál zöldhagyma
- só, bors
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat feleztem, és vékonyra, félcentisre szeleteltem. A lila hagymát egész apróra vágtam, a zöldhagymát felkarikáztam. Sóztam, borsoztam, összekevertem, és kicsit félretettem. Az öntethez a balzsamecetet a mézzel egy teflonos kis lábosban addig forraltam, amíg újra mézes állagú, sötét, fényes, karamelles lett, kicsit hagytam állni, és ezzel locsoltam meg az addigra levet eresztett paradicsomokat. Ezt is beleforgattam, végül egy kis olívaolajjal még átfényeztem.