CookTa

Kókuszos csokitorta

2016. május 01. 11:24 - ko123la

Az elmúlt idők legjobb és legszebb süteménye egyértelműen a csíkos szelet volt itt a blogon, ill. a konyhánkban. Mind a tésztarétegei, mind a tölteléke kiemelkedően ízlett, azóta is készült, nagy kedvenc lett. Mindenképpen érdekelt viszont, hogy milyen lenne kókuszos ízesítéssel, ezért született ez a kísérlet. Egy kicsit egyszerűsítettem, négy helyett csak két lapnyi készült, az is csokisan és egyben, tortaformában, készre sütés után felezve. Ennek megfelelően a tölteléknek is csak a fele mennyisége lett, az viszont kókusszal kiegészítve. Eredmény - jól nézett ki, finom volt, szerettem, jöhet a jövőben is.

dsc_2282_small.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:
- 12 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 pohár tejföl
- 12 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kakaó
- 2 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:
- 5 dl tej
- 3,5 evőkanál búzadara
- 12,5 dkg vaj (VAJ, ezt ne helyettesítsük margarinnal)
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 púpozott evőkanál kókuszreszelék


dsc_2286_small.jpg

Elkészítés:
Kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat, a cukrot, és tejfölt, majd hozzáadjuk a lisztet, végül a kakaót és a szódabikarbónát. Papírt vágunk egy klasszikus, kapcsos tortaforma aljába, beletöltjük a tésztát, és 160 fokon, kb. 30-35 percig sütjük. A sütőtől sok függ, a tűpróbázás fontos, érdemes a vége felé többször is ellenőrizni. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, aztán levesszük a karikát, és vízszintesen felezzük. A krémhez közben feltesszük főni a tejben a darát és a kókuszt, kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk ezt is kihűlni, időnként átkeverve. Mellette a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A habos-cukros vajat a kihűlt kókuszos tejbegrízhez keverjük, megtöltjük vele a tésztát, és hagyjuk még egy kicsit összeérni a hűtőben. 

dsc_2274_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: csoki kókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr258654574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása