CookTa

Waldorf-saláta

2012. június 11. 10:37 - ko123la

Biztosan van hivatalos receptje is, különösen az öntetnek, de ahogy elsőre megcsinálta Borcsi, az nekünk tökéletes lett, és így ebben a formában intézményesült. Különleges, elegáns, üde, finom, majdnem minden sülthöz illik köretként is.

Hozzávalók:
- egy csomag szárzeller (angol/halványító zeller)
- 5 darab nagyobb, savanykás, kemény húsú alma
- két nagyobb maroknyi dióbél
A szószhoz:
- 3 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- 2-3 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál mustár
- egy csipet só

Elkészítés:
A zellert száraira szedem, az alsó végét és a felső leveles részt levágom, a nagyobb, külső szárakat hosszában is kettévágom, és kis kockákra darabolom. Az almát hámozom, kockázom, a diót durvára vágom. Az öntethez valókat lazán összekeverem, rá a többire, egy kicsit összeforgatom, és kész is.

Az almán nem kell nagyon görcsölni, sokféléből csináltuk, és mindig jó lett, talán a legjobb a granny smith és sima lidl-ös pirosalma kombója lett. Az arányokon lehet kísérletezni, aki nincs oda annyira a zeller fűszeres, intenzív ízéért, mint mi, az tehet bele kevesebbet, vagy ellensúlyozhatja egy kicsit több dióval. Az öntet mehet gazdagon is, vagy éppen csak szolidan bevonva a zöldségeket, tulajdonképpen bárhogy készítettük el, nagyon ütős lett.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr324578262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pkata 2012.06.11. 11:17:23

Megkóstoltam, kiváló! Az elmúlt 15 évből 2 ételt tudok említeni ami "élményszámba" ment az életemben - ez az egyik. Őszintén ajánlom mindenkinek kipróbálásra! Egyszerű, egészséges és FINOM :)))
süti beállítások módosítása