CookTa

Túrós pite

2013. március 13. 14:42 - ko123la

Az eredeti receptet az Eszterláncon találtam. Érdekes, hogy frissen volt nagyon finom, ill. másnap este, addigra sokat változott, puhult a tészta. Elég nehéz süti lett, ritka, hogy valami nem fogy el azonnal ennyi gyerek mellett, úgy, hogy mindenkinek nagyon tetszett, és már ismétlést is rendeltek belőle.

20130312_065243_small.jpg

Hozzávalók:
- 67 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 33 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 tojás sárgája
- 4 evőkanál tejföl
- fél citrom reszelt héja

Töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 1 tojás
- 4 tojás fehérje
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kézzel meggyúrom a linzertésztát, harmadát külön csomagolva a fagyasztóba, a többit a hűtőbe teszem fóliában. Amíg hűl, a túrót alaposan áttöröm villával a cukorral és a tojással, belereszelem a citromhéjat. Amikor már jócskán pihent a tészta, előveszem a nagyobb részt a hűtőből, kinyújtom a tepsi méretére, beleteszem. A tojások fehérjét felverem keményre, óvatosan beleforgatom a túróba, aztán rásimítom a tölteléket a tésztaalapra. Végül kiveszem a mélyhűtőből a tészta harmadát, és nagylyukú reszelővel a tetejére reszelem. 200 fokos sütőben szép aranybarnára sütöttem.

Szólj hozzá!
Címkék: túró

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr595132864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása