Szezon van, másrészt pedig nagyon szeretem a Leroy standard málnalevesét, és egyre melegebb is van, nem volt kedvem főzéssel fűteni a konyhát. Így minden egy irányba mutatott... Mondjuk, én szívesen ettem volna a korábban kétszer is kipróbált hideg nektarinlevest, amibe a második körben isteni volt egy doboz málna is, de ennek jobban örült a család. Legközelebb tartozom magamnak azzal, hogy megpróbálom reprodukálni a leroyos túrógombócot is levesbetétnek, de ahhoz ma nem volt erőm.
Hozzávalók:
- 30+5 dkg málna
- 1,5 dl habtejszín
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Hát nem mondanám, hogy túlbonyolítottam: minden bele a turmixba (pár szemet hagytam a tálaláshoz a málnából), pár másodperc zümm, aztán hűtő, és kész.