CookTa

Rizskoch

2013. augusztus 19. 15:16 - ko123la

Ez még az első desszertek között volt, amit csinálni kezdtünk, és a fő vonalak az első, Horváth Ilona szakácskönyvből valók. Ha itt is megvan, egyszerűbb megnéznem :-)

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál liszt
- 4 dkg vaj
- reszelt citromhéj

Elkészítés:
Az alaposan megmosott rizsből a tejjel, vízzel, cukorral és reszelt citromhéjjal tejberizst főzök, majdnem készre puhítva. Hagyom rendesen hűlni. Amikor már csak meleg, nem forró, beleteszem a vajjal kikevert tojássárgákat, belekeverem a lisztet, és óvatosan hozzáforgatom a tojásfehérjék keményre vert habját. Akkora tepsit keresek, amiben 5-6 centi vastagon tudom elteríteni, és 180 fokon 35-40 percig sütöm (alul-felül).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr825467001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása