Ez még az első desszertek között volt, amit csinálni kezdtünk, és a fő vonalak az első, Horváth Ilona szakácskönyvből valók. Ha itt is megvan, egyszerűbb megnéznem :-)
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 kávéskanál liszt
- 4 dkg vaj
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
Az alaposan megmosott rizsből a tejjel, vízzel, cukorral és reszelt citromhéjjal tejberizst főzök, majdnem készre puhítva. Hagyom rendesen hűlni. Amikor már csak meleg, nem forró, beleteszem a vajjal kikevert tojássárgákat, belekeverem a lisztet, és óvatosan hozzáforgatom a tojásfehérjék keményre vert habját. Akkora tepsit keresek, amiben 5-6 centi vastagon tudom elteríteni, és 180 fokon 35-40 percig sütöm (alul-felül).