CookTa

Túrós pogácsa

2015. május 19. 10:01 - ko123la

Egy sima alaprecept, ezer helyen fenn van a neten pont ugyanígy (a keresőtalálatok közül ezt nyitottam meg), de anyukám is pont ezt a verziót kereste ki nekem. Csak azért került be hozzám is a blogra, mert kipróbáltam, és teljesen rendben van, rendes pogácsa lett belőle első kísérletre is. Ha a sok édes után kívánnánk sósat is, akkor jöhet.

dsc_1038_small.jpg

Hozzávalók:
50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg  vaj
- 2 db tojássárgája
- 1,5 zacskó szárított élesztő
- 2 dkg só
- 1-2 egész tojás a rétegzéshez

dsc_1036_small.jpg

Elkészítés:
A hozzávalókat simán összegyúrjuk, és letakarva pihentetjük a hűtőben egy félórát. Ez még egyszerű, de innen macerásabb lesz. Deszkán vékonyra kinyújtjuk, jó sok liszt kell hozzá, hogy ne ragadjon le. A felét lekenjük felvert tojással, a másik felét ráhajtjuk, 90 fokkal elforgatjuk, és megismételjük még kétszer a kenést-hajtogatást. Utána újra kinyújtjuk két centi vastagra, egy kisebb kiszúróval megcsináljuk a pogikat, sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüknek adunk még egy tojásos kenést, pihentetjük még 10 percet, és 200 fokon 30 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Ha kész, érdemes kivárni, amíg kihűl, nekem úgy sokkal jobban ízlett, mint frissen a sütőből.

dsc_1037_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: túró

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr277363944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása