CookTa

Túrós lepény/gofri

2015. november 08. 20:08 - ko123la

Egy nyugis hétvégi délutánon, amikor nincs komolyabb lelkesedés egy nagyobb munkához, ennek akkor is neki lehet kezdeni, a tészta pillanatok alatt megvan, és jó esetben a sütést már a gyerekekre is rá lehet bízni. Nem mondom, hogy mindennapos nálunk, de pl. a páromnak hiányzott, amikor már régen sütöttünk. El lehet készíteni serpenyőben egy leheletnyi vajon, vagy mint most, gofrisütőben is. A kép persze irreleváns, csak egy sima, jobban sült gofrinak látszik, de azért ez tényleg ez a túrós kellemesség.

dsc_1808_small.jpg

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 csipet só 

Elkészítés:
Alapvetően géppel dolgozunk, így kényelmes és gyors. A tojások szétválasztásával kezdem. A sárgákat először habosra verem a cukrokkal. Hozzáadom a lisztet és a csipet sót, azzal is összedolgozom. A végén jöhet bele a túró, ismét adok neki max. fokozaton, hogy fellazuljon a tészta. Itt egy váltás, elmosom a habverőket, és kemény habbá verem a tojások fehérjét. A hab felét először határozottan, a másik felét már óvatosan forgatom bele a túrós masszába, és készen is van. Érdemes lassan, szép barnára sütni, kell neki az idő.

Szólj hozzá!
Címkék: túró

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr28060712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása