CookTa

Karalábéleves

2013. június 08. 09:56 - ko123la

Megint csak egy gyorsposzt, mert ez tényleg annyira egyszerű, hogy túlzás lenne receptnek nevezni.

Hozzávalók:
- 3 db karalábé (mondjuk az egyiknek a fele áldozatul esett az arra járkálóknak)
- 1 evőkanál vaj/margarin
- 2 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál cukor
- petrezselyem-zöld
- 1 zöldségeshúsleves-kocka
- 1 dl tej
- só

Elkészítés:
A vajon pár percig párolom a felkockázott karalábékat. Megszórom a liszttel, felengedem vízzel. Ha felforrt, teszek bele egy zöldségeshúsleves-kockát, a pici cukrot, az apróra vágott petrezselymet, sózom, és készre főzöm. A végén adok hozzá egy kis tejet, és kész is. Ha friss tavaszi karalábéból van, még levesbetét sem igazán kell bele, de ha mégis, kicsire formázott, kemény grízgaluska illik hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr195350789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása