Megint csak egy gyorsposzt, mert ez tényleg annyira egyszerű, hogy túlzás lenne receptnek nevezni.
Hozzávalók:
- 3 db karalábé (mondjuk az egyiknek a fele áldozatul esett az arra járkálóknak)
- 1 evőkanál vaj/margarin
- 2 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál cukor
- petrezselyem-zöld
- 1 zöldségeshúsleves-kocka
- 1 dl tej
- só
Elkészítés:
A vajon pár percig párolom a felkockázott karalábékat. Megszórom a liszttel, felengedem vízzel. Ha felforrt, teszek bele egy zöldségeshúsleves-kockát, a pici cukrot, az apróra vágott petrezselymet, sózom, és készre főzöm. A végén adok hozzá egy kis tejet, és kész is. Ha friss tavaszi karalábéból van, még levesbetét sem igazán kell bele, de ha mégis, kicsire formázott, kemény grízgaluska illik hozzá.