CookTa

Hátszínsteak zöldbors-mártással

2014. október 20. 09:22 - ko123la

Nagyon guszta ír hátszínszeletek voltak a Lidlben, nálunk meg NFL-es családi meccsnéző hétvége, így adott volt a díszlet a steaksütögetéshez.

Hozzávalók:
- 20 dkg hátszín fejenként
- só, bors, olaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- fél zacskó egész zöld bors
- 1 dl tejszín
- fél marhahúsleves-kocka
- pici őrölt feketebors
- 2 dkg vaj

Elkészítés:
A húsokat hagytam szobahőmérsékletre melegedni, és nagyon alaposan letisztítottam minden zsírtól és hártyától. A steak pácolásában én nem hiszek, natúrban szeretem érezni az ízét, így előre nem is fűszerezem, csak olajjal megkenem egy kicsit sütés előtt. Egy öntöttvas grillserpenyőt alaposan felhevítettem, pici olajon elkezdtem sütni a szeleteket. 2 perc így, utána ezen az oldalon hagyva 90 fokkal elforgatva még 2 perc (hogy szép rácsos legyen:-)), aztán fordít, sóz, alaposan borsoz, és ugyanígy a másik oldal.  Elkészülés után alufóliával takarva mentek pihenni a sütőbe (ami még meleg-langyos volt a köretként a sütőben sült krumpli után), amíg a mártás készült. Oldalanként a csomagolás 4 percet javasolt a medium-hoz, gondolhattam volna, hogy az egy kicsit sok lesz egy 2 cm-es húsnak, így inkább volt közelebb a well done-hoz. Mondjuk így a mediumtól idegenkedő gyerekek elvitték a jobban átsülteket, a rózsaszínes közepűek meg mentek a felnőttekhez.
A mártáshoz az utolsó húsok után a serpenyőben maradt pörzscuccot feloldottam a borral, beledobtam a sok zöldborsot (amit még zacskóstól egy kicsit megcsapkodtam, hogy egy része megtörjön). Mielőtt a bor elpárolgott volna, belemorzsolva beletettem a leveskockát, feloldottam, besűrítettem a tejszínnel, hagytam egy kicsit redukálódni, és a végén megfényeztem a vajjal. Szép sűrű, fényes, sötét mártás lett, nagyon gazdag ízzel. Héjastól hasábokra vágott sült krumplival, vegyes zöldsalátával tálaltam, a megpihentetett hús vékonyan csíkokra szeletelve és a mártással díszítve került a tányérra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr256809773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.10.20. 10:54:29

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 125 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.

Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu
süti beállítások módosítása