Ez csak egy megörökítésre érdemes kísérlet a gyorsan-valami-finomat vonal mentén. Nem lesz belőle azonnal ehető csemege, de minimális munkával különleges, nem mindennapi desszert kerülhet az asztalra. A krémet egy lilafügés tévéadásban láttam.
Hozzávalók:
(itt nem lesznek patikamérleges dolgok, jó nagy toleranciával lehet húzogatni a potmétereken:)
- 10 dkg fagyasztott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál keményítő
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg kekszes görög joghurt
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 8-10 zabkeksz
Elkészítés:
A meggyet egy kislábosban a cukorral felforralom, és a keményítővel besűrítem (előtte egy kis hideg vízben feloldva és folyamatos keverés mellett a meggyhez adva). Kihűtöm. A mascarponét, a joghurtot a cukorral és a vaníliával kézi habverővel alaposan összedolgozom. A kekszeket egy erősebb műanyag zacskóba teszem, és morzsává töröm (a kislányom egy befőttes üveg aljával csinálta, és nagyon hatékony volt). Ahogy a meggyes alap kihűlt, berétegzem, alulra a meggy, rá a joghurtos krém, ezeket alaposan áthűtöm. A tetejére a kekszet csak közvetlenül a tálalás előtt teszem rá, hogy ropi maradjon. Ilyen még akarok!