CookTa

Cukkinis-koktélparadicsomos fusilli

2015. október 23. 14:03 - ko123la

Általában elégedett vagyok a német diszkontok saját termékeivel, amik nem is rosszak, a vakteszteken is nagyon jól szoktak szerepelni. Az idén viszont el kellett döntenem, hogy ezt a jövőben a tésztára nem tartom érvényesnek - egy pár alkalom, és a Barilla annyira meggyőzött, hogy mást csak vészhelyzetben fogok venni. Ráadásul az egyik dobozon olyan elsőosztályú recept volt, ami a könnyed olaszos tészta kategóriában azóta az egyik nyerő nálam, és a családnál is. Tipikus olasz kaja, minimálisan kevés hozzávaló, és nagyszerűség az egyszerűségben. Méginkább érdekes, hogy a cukkinihez nem nagyon nyúlna az ember, ha olasz tésztát akar csinálni.

dsc_1501_small.jpg

Hozzávalók:
- 50 dkg Barilla Fusilli
- 20-25 dkg cukkini
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg pecorino sajt
- 1 kisebb fej lilahagyma (ill. mogyoróhagyma, ha éppen elérhető)
- olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket előkészítjük: a paradicsomot negyedeljük, a cukkinit csíkozzuk (zöldséghámozóval), vagy felezve szeleteljük, a hagymát nagyon apróra felvágjuk. (Én lilát használtam, mert mogyoróhagyma nem volt, és szerintem az közelebb van a célhoz, mint a vörös.) 2-3 evőkanál olívaolajon kicsit megbarnítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk-borsozzuk, és 3-4 percig puhítjuk azt is. Végül a paradicsomok, amit szintén nem kell elfőzni, 2-3 perc bőven elég nekik. Hozzákeverem az "al dente" tésztát, egy-két evőkanállal tészta főzővízéből, egy pici olívaolaj, átforrósítom együtt, és nekem kész. Ha van, és valaki kívánja hozzá, akkor a sajtból egy-két húzásnyi mehet rá, de nekem anélkül is tökéletes élmény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr238014423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása