Most éppen szezon van, nagyon olcsón lehet finom kék szilvát venni. A boltban jelent meg a szemeim előtt egy ilyesmi pite, gyorsan megvettem, hazaszaladtam vele, és még aznap megsütöttem. Előtte körülnéztem a neten, mintának ezt a fincsi.hu receptet használtam, nem is változtattam rajta. Szép és finom, mi kellhet még?
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 0,5 dl tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 15-20 szilva (~70 dkg?)
- fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ha visszahűlt, a negyedét félretesszük, a maradékot belesimítjuk egy piteformába. Villával megszurkáljuk. A felezett-magozott szilvákat szorosan egymás mellé ültetjük az alapba, vágott oldalukkal felfelé, fahéjjal és egy kis porcukorral hintjük meg. A maradék tésztát csíkokra vágjuk, és szépen rácsos formára rendezzük a pite tetején. Lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.