Amíg nem tudom egy private és public szekcióra szétosztani a bejegyzéseimet, addig továbbra is elő fog fordulni, hogy nagyon alapreceptes bejegyzések is születnek - csak hogy a gyerekeimnek ne kelljen majd szakácskönyvet és/vagy internetet bújni, ha egy egytálételhez kellene leírás. Ez is egy ilyen, please no flame, mi így csináljuk, és kész. Persze egy sem ilyen egyszerű, sokkal korábban én majdnem mindig darált hússal csináltam, prézli szórással, de végül ez lett az intézményes verzió.
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 8 tojás
- 25-30 dkg szárazkolbász (most éppen csípős mangalica)
- 4 pohár tejföl
- vaj a kikenéshez, só, bors
Elkészítés:
Előkészítésnek keményre főzzük a tojásokat, és héjában, sós vízben a krumplikat. Ha kihűltek, a krumplit hámozzuk, és fél-egy centisre szeleteljük. A tejfölt egy tálban habverővel egy kicsit fellazítjuk. Egy magas falú tepsit vajjal kikenünk, és belerétegezzük a hozzávalókat. Egy réteg krumpli, kb. a harmada, azt sózom-borsozom külön; vékonyra szeletelve a fele tojás, pici só, majd a fele kolbász karikázva. Rákenem a tejföl harmadát, majd újra krumpli, pici só-bors, tojás, só, kolbász, tejföl, majd alaposan befedem a maradék krumplival, só-bors, és azon gondosan elterítem a maradék tejfölt. 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz.