CookTa

Rakott krumpli

2016. január 16. 17:51 - ko123la

Amíg nem tudom egy private és public szekcióra szétosztani a bejegyzéseimet, addig továbbra is elő fog fordulni, hogy nagyon alapreceptes bejegyzések is születnek - csak hogy a gyerekeimnek ne kelljen majd szakácskönyvet és/vagy internetet bújni, ha egy egytálételhez kellene leírás. Ez is egy ilyen, please no flame, mi így csináljuk, és kész. Persze egy sem ilyen egyszerű, sokkal korábban én majdnem mindig darált hússal csináltam, prézli szórással, de végül ez lett az intézményes verzió.

dsc_2029_small.jpg

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 8 tojás
- 25-30 dkg szárazkolbász (most éppen csípős mangalica)
- 4 pohár tejföl
- vaj a kikenéshez, só, bors

dsc_2018_small.jpg

Elkészítés:
Előkészítésnek keményre főzzük a tojásokat, és héjában, sós vízben a krumplikat. Ha kihűltek, a krumplit hámozzuk, és fél-egy centisre szeleteljük. A tejfölt egy tálban habverővel egy kicsit fellazítjuk. Egy magas falú tepsit vajjal kikenünk, és belerétegezzük a hozzávalókat. Egy réteg krumpli, kb. a harmada, azt sózom-borsozom külön; vékonyra szeletelve a fele tojás, pici só, majd a fele kolbász karikázva. Rákenem a tejföl harmadát, majd újra krumpli, pici só-bors, tojás, só, kolbász, tejföl, majd alaposan befedem a maradék krumplival, só-bors, és azon gondosan elterítem a maradék tejfölt. 180 fokon addig sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr488268524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása