Update: újra csináltunk, kétszer is, és ismét nagyon finom lett. Jó volt a becslés legutóbb, a 15 dkg cukor és 15 dkg csoki pont jó.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj (vagy margarin, a miénkben az volt)
- 20 dkg mogyoró (mi vegyesen raktunk bele mandulát, diót és törökmogyorót)
- 3 tojás
- 10 dkg cukor (azaz inkább 15 deka legközelebb, nem volt elég édes)
- 20 dkg csokoládé (70%-os lidl-ös, szerintem az meg egy kicsit sok, legközelebb 15 dkg lesz az is).
Elkészítés:
Mindent bedobálni egy tálba, kézzel összegyúrni, 6-8 centi vastag hurkát formázni, azt felszeletelni 1,5-2 cm vastagra, és az így kapott lapos korongokat 200 fokos sütőben, ~25 perc alatt megsütni. A végén a kevesebb cukor miatt jót tett neki egy kis rászitált porcukor, és szebb is lett tőle.
Nagyon jó volt, nemrég csináltam, és már kérték is újra.