Gyerekekre is rábízható recept, de ha eltaláljuk az előkészítést, és a sütési időt - és itt most tényleg fontos a hőmérséklet és idő!, akkor olyan, amilyennek lennie kell, kívül ropogós, legbelül puha.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg csoki (tisztességes, mondjuk minimum 70%-os étcsoki)
- 12,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
Gőz fölött összeolvasztom a darabokra tördelt csokit a vajjal - vagy vessetek meg, de mikróban is jó 2 perc alatt. A két tojáshoz hozzákeverem először a cukrot, aztán a lisztet, a sütőport, és jöhet egybe a csokis olvadékkal. Mi egyben csináljuk egy mély jénai üvegtálban. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 16 perc.