Tisztelegve a forróságnak és az elromlott klímáknak, egy hűsítő nyári poszt. Egy hideg, tejszínes gyümölcslevesre vágytam, és rá kellett jönnöm, hogy ötletem sincs, hogy ezeket hogy csinálják. Így körbeolvasva a neten, az alábbi kreáció mellett maradtam, a legtöbb helyen görög gyümölcsleves néven futott. Nekem isteni volt, a nagylányom még megdicsérte, párom evett belőle, de a kicsi nem merte megkóstolni, a fiam meg a tejszín miatt nem ehetett belőle, így még akkor sem lehet belőle standard fogásunk, ha éppen nekem _nagyon_ ízlett. Legközelebb érdemes lesz piros gyümölcsökkel is kipróbálni, részben vagy egészben almalével narancs helyett.
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 1 liter 100%-os narancslé
- 5 kisebb nektarin
- 4 csomag vaníliás cukor
- őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A lehető legegyszerűbb, folyamatos kevergetés mellett a tejszínbe öntöm a narancslevet, belekeverem a cukrot is, pici szegfűszeg, belevágom a gyümölcsöt, és alaposan lehűtöm, ennyi.
UPDATE: legutóbb két nektarint egy kis narancslével külön leturmixoltam, és azzal még sűrítettem rajta egy kicsit, és intenzívebb is lett a barackos íze, jót tett neki. A család miatt a 8 dl narancslevet 10-re emeltem, és így könnyebb lett, nekik sokkal jobban ízlett, ez is így marad.