Hárman maradtunk a nagyokkal, és volt egy fagyasztásból kiolvasztott tortellini, azt megfőztem még reggel a hűvösben. Gyári szószt nem találtam, így csináltam egy sajátot, és nagyon ízlett, így megörökítjük. Oké, tudom, hogy semmi különös, majdnem csak egy sima besamel, de olyan finom lett ezzel a fűszerezéssel, hogy nem akarom elfelejteni.
Hozzávalók:
(- két zacskó húsos Lidl tortellini sós vízben kifőzve)
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl tej (laktózmentes)
- 2 dl tejszín (ez is laktózmentes)
- 1-2 szelet sajt apróra darabolva (most egy szelet az aldis laktózmentesből)
- 1 púpozott kávéskanál só
- fehérbors
- őrölt szerecsendió
- fokhagyma (granulátum, mert csak az utolsó pillanatban jutott eszembe, és ez volt gyorsan)
Elkészítés:
Az olajon pirítom egy kicsit a lisztet, de nem hagyom megbarnulni. Felöntöm a tejjel, a tejszínnel, csomómentesre keverem, megfűszerezem (a szerecsendió frissen belereszelve), és lassú tűzön besűrítem. A só meglepett, elég sokat felvett. Közben a sajtot apróra darabolom (ollóval, ahogy Nigella szokta az ilyeneket), belebodom azt is, összeforralom, és kész is van. Sokkal jobban ízlett, mint a bolti, és tényleg nagyon ment a húsos tortellinihez.