Egy klassz salátával egy gyorsan elkészíthető és nagyon ütős húsétel.
Hozzávalók:
- fejenként egy darab friss kacsamell
- só, bors
Elkészítés:
Ahhoz, hogy igazán finom legyen, és ropogjon a bőre, de még maradjon egy kicsit rozé a belseje, nagyon el kell találni a sütési időket. A sütőt előmelegítem 250 fokra, a kacsát előre kiveszem a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A bőrét nagyon éles késsel úgy kell kockásra bevagdalni, hogy a húsba ne vágjunk bele, csak a bőre alatti zsírig hatoljon a vágás. Sózom, borsozom, amit kézzel erősen be is dörzsölök. Egy olyan serpenyőben vagy kislábosban, amit utána be is tudok tenni a sütőbe, egy leheletnyi olívaolajat hevítek, és a bőrös felével lefelé beleteszem a húst. 4 perc, addig nem bántom, majd átfordítom 3 percre a másik oldalára. Rögtön utána mehet be a sütőbe (így, bőrével felfelé), ott még 6 percig sütöm. Kiveszem, 10 percig pihentetem, majd szintén nagyon éles késsel haránt, vékonyan szeletelve a salátára tálalom.