CookTa

Rozé kacsamell

2013. augusztus 25. 20:36 - ko123la

Egy klassz salátával egy gyorsan elkészíthető és nagyon ütős húsétel.

100_6768_small.jpg

Hozzávalók:
- fejenként egy darab friss kacsamell
- só, bors

Elkészítés:
Ahhoz, hogy igazán finom legyen, és ropogjon a bőre, de még maradjon egy kicsit rozé a belseje, nagyon el kell találni a sütési időket. A sütőt előmelegítem 250 fokra, a kacsát előre kiveszem a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A bőrét nagyon éles késsel úgy kell kockásra bevagdalni, hogy  a húsba ne vágjunk bele, csak a bőre alatti zsírig hatoljon a vágás. Sózom, borsozom, amit kézzel erősen be is dörzsölök. Egy olyan serpenyőben vagy kislábosban, amit utána be is tudok tenni a sütőbe, egy leheletnyi olívaolajat hevítek, és a bőrös felével lefelé beleteszem a húst. 4 perc, addig nem bántom, majd átfordítom 3 percre a másik oldalára. Rögtön utána mehet be a sütőbe (így, bőrével felfelé), ott még 6 percig sütöm. Kiveszem, 10 percig pihentetem, majd szintén nagyon éles késsel haránt, vékonyan szeletelve a salátára tálalom.

Szólj hozzá!
Címkék: kacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr735476822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása