CookTa

Tönkölybúzás kenyér

2013. szeptember 21. 19:21 - ko123la

Eddig nem nagyon gyűjtögettük össze a kedvenc kenyerek receptjeit, pedig vannak, amik igazán remekül sikerülnek, és az egész család kedvencei. Így most belekezdek eggyel.

20130907_161532_small.jpg

Hozzávalók:
- 65 dkg fehérliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 dkg cukor
- 2 dkg só
- 2 zacskó szárított élesztő
- 4,3 dl langyos víz
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Itt nem lesz sok instrukció, a kenyérgéppel megcsináljuk a tésztát, kivesszük, átgyúrjuk, két kenyérformába tesszük, 35 fokon 40-50 percig még kelesztjük a sütőben. Utána 200 fokra feltekerjük a sütőt, 30-35 perc alatt lesz kész.

20130907_161450_small.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr935504051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása