CookTa

Csilis bab

2013. október 26. 14:40 - ko123la

Néha egész összetett recepteket is felrakok a blogra, de persze nálunk is vannak egyszerű napok, amikor csak túl kell élni, és egy egytálétel kerül az asztalra. A csilis bab is lehet ilyen, amit sokszor csináltunk régebben is, viszont sokáig bolti fűszerkeverékkel. Nemrég kezdtük el magunk főzni az egészet, és bár tisztelője vagyok a modern élelmiszeriparnak, mert sok kész vagy félkész étel egész jó, mégis ebben azért könnyedén verhető a Maggi/Knorr.

20131023_124531_small.jpg

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 nagy fej friss paradicsom
- 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 csilipaprika (nekem 5-6 centisek vannak a mélyhűtőben lefagyasztva)
- 3 doboz vörös bab konzerv
- 1 doboz konzerv kukorica
- 50 dkg paradicsompüré (nem sűrített, sima passata)
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- só, bors, cayenne bors
- 1 evőkanál oregánó
- 1 nagy csipet fahéj

dsc_1969_small.jpg

Elkészítés:
Ez sem sokkal bonyolultabb, mint a bolti porral készíteni. Az apróra vágott vöröshagymát egy kicsit párolom olajon, majd beleteszem a húst, amit addig pirítok, amíg teljesen elmegy a leve. Ekkor mehet bele minden más a kaliforniai paprika kivételével: a fokhagyma, szintén nagyon apróra vágva, a két csilipaprika, só, bátran őrölök bele borsot, egy jó hintés cayenne bors, oregánó, fahéj, majd a kockázott paradicsom, bab és kukorica. Végül felöntöm az egészet a paradicsompürével, és elkezdem készre főzni. Félúton még hozzáadom a paprikakockákat, és készen is van. Friss kenyérrel ettük, és lelkesen, csak egy kicsit sok volt bele a csili :-)

20131023_124512_small.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr265600295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása