CookTa

Újabb csokidarabos keksz

2013. november 16. 16:43 - ko123la

Erre volt már jól bevált recept, de ez is olyan jól nézett ki a Citrom, hab, csók blogon, hogy legutóbb nem a saját verziót csináltuk meg, hanem ezt. Nem volt nagy különbség, ez is finom lett, szívesen ettük.

20131101_091205_small.jpg

Hozzávalók:
- 29 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 2 csipet só
- 25 dkg cukor
- 23 dkg puha vaj
- 2 kávéskanál vaníliakivonat
- 2 nagy tojás
- 20 dkg durvára vágott étcsoki (vagy sütésálló csokilencse az eredeti recept szerint)
- 10 dkg darabolt dió (most ez volt, nyilván mogyoróval vagy mandulával is finom)

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra (szerintem nekem nem elég meleg a sütőm).
Egy kisebb tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a sót. Utána a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal krémesre keverem, majd hozzáadom a tojást. Fokozatosan hozzákeverem a száraz hozzávalókat, a csokit és a diót/mogyorót/mandulát.
Ezután két evőkanál segítségével kiporciózom a masszát sütőpapírral borított sütőrácsokra. Helyet kell hagyni a gombócok között, mert kilapulnak sütés közben. A kekszeket aranybarnára sütöm kb. 20-25 perc alatt. Tálaláskor még egy leheletnyi porcukorral díszítettem. Nagyon más formájú lett, mint a forrásblogon lévő fénykép, viszont így is finom volt.

20131101_091301_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: dió csoki keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr1005637004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása