Az ünnepek alatt nagyon nem én uraltam a konyhát, és egy idő után egy kicsit sok is lett az állandó evésből, így eltelt egy kis idő, amíg újra jó kedvvel tudok gondolni kajákra, vagy írni róluk. Amikorra kezdett megérni bennem, hogy itt lenne az ideje újra valamit csinálni, az Alapkonyha receptjén akadt meg a szemem. Pont annyi (semennyi) munka van vele, ami egy hétköznap délután is belefér, munka után is.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 6 db tojás
- 1 pohár tejföl
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Néha ez kell, hogy egy bővített mondatba beleférjen az összes meló: a hozzávalókat összekevertem géppel, vajazott-lisztezett sütőformába töltöttem, és 200 fokon 35 perc alatt megsütöttem. Ennyi. Finom lett, bár amikor kivettem, sokkal magasabb volt, aztán egy kicsit összeesett, ha valakinek van tippje, hogy miért, ill. hogy mivel akadályozzam meg, szívesen hallgatom.