CookTa

Mágnás diós pite

2014. szeptember 14. 13:58 - ko123la

Először olvasás közben, a háttérműsorként ment a tévében a Táj-Föld, Kozi és Döme a TV Paprikán, és ők csináltak ilyen sütit. Akkor esélyem sem volt rá, hogy pontos receptet felírjak vagy megjegyezzek, és mivel nem emlékeztem sem a műsor címére (csak most utólag sikerült…

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: dió

Madártej

2014. szeptember 14. 11:07 - ko123la

Újabb alaprecept, de még soha nem készítettem, most viszont megmaradt a tojássárgája az amaretti kekszből, és azt mentettem meg. Így persze nem volt rajta a habgaluska a tetején, de igazán azt senki sem szereti nálunk, így nem volt különösebb hiányérzet. (ÁPDÉT: a család jelentős lobbierővel…

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: vanília

Amaretti keksz

2014. szeptember 14. 10:58 - ko123la

Amikor régebben a Lorraine-féle tiramisus muffintortákat sütöttem, szenvedtem rendesen, hogyan helyettesítsem az amaretti kekszet, ami az eredeti receptben benne volt. Így felkaptam a fejem, amikor egy angol főzősműsorban egyszer csak azt mondta valaki, hogy teljesen egyszerűen…

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: mandula

Bajai halászlé

2014. szeptember 14. 10:13 - ko123la

Én a Tisza környékéről jövök, legalább 12 nyarat nyomtam gyerekként Gergelyiugornyán nyaralva, szóval nekem a halászlé az a klasszikus, passzírozott alapleves, hosszas, 3-4 órás melóval készített változat. Viszont az élet úgy hozta, hogy két külön vonalon is egyfolytában a sima, gyors bajai…

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: hal

Pain d’Epi - francia kenyér

2014. szeptember 14. 10:10 - ko123la

Kifogytunk valamelyik ünnepi hétvégén kenyérből, és az éjjel-nappali és a pár napos, előre szeletelt zacskós kenyér helyett kikerestem a neten Lorraine bagettjét. Ami annak idején nagyon tetszett benne a tévében, az az ollós bevagdalás, és a végén a kinézete a kisebb buciknak.…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása