CookTa

Madártej

2014. szeptember 14. 11:07 - ko123la

Újabb alaprecept, de még soha nem készítettem, most viszont megmaradt a tojássárgája az amaretti kekszből, és azt mentettem meg. Így persze nem volt rajta a habgaluska a tetején, de igazán azt senki sem szereti nálunk, így nem volt különösebb hiányérzet. (ÁPDÉT: a család jelentős lobbierővel rendelkező tagja (a párom) _nagyon_ is hiányolta a habot, érhetően legközelebb lesz rajta.)

Hozzávalók:
- 1,5 liter tej
- 15 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal alaposan összekeverem egy habverővel, majd egy deci tejjel és a liszttel is. Elkezdem melegíteni a tejet, amikor már meleg, de még nem forró, lassan elkezdem egy merőkanállal átszedni a tojásos keverékbe. Amikor már az is meleg, lassan, állandó keveréssel beleöntöm a tejbe, és folyamatos keverés mellett addig melegítem (de nem forralom) tovább, amíg el nem kezd besűrűsödni. Óvatosan, hirtelen vált állagot, és kezdi el bevonni a keverőkanalat. Utána kihűtjük, vagy a hedonista családtagok, akik tévesen a gyümölcslevest is meleges eszik, már forrón megtámadják.

Szólj hozzá!
Címkék: vanília

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr386696749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása