CookTa

Utolsó kommentek:

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2024.02.04. 22:07:10

Szia. Nem rég találtam rá erre a bejegyzésedre. Pénteken vettem egy darab egykilós rostélyos szeletet. Másfél napig pácolódott - nem értem rá megsütni. Mindent a Te recepted alapján csináltam, kis módosításokkal: édes bor volt nyitva. ?
És krumplipürével körítettem, amibe bőven jutott a pecsenyeléből. A hagymakarikákat kukoricakeményítőbe forgattam, nem lisztbe.
Köszi a receptet!

Bejegyzés: Pácolt marharostélyos lassú tűzön, pirított hagymával és édesburgonyával

Viktória B 2017.06.16. 15:30:29

1 héten belül másodszorra kellett megsütnöm! Tökéletes recept, köszönjük!

Bejegyzés: Szezámos hamburgerzsemle

Viktória B 2017.06.10. 10:45:16

@ko123la: igen, most olvastam újra és egyből kinyomta a szemem! Ezer bocsánat a hülye kérdésért!
és köszi a türelmes választ!

Bejegyzés: Szezámos hamburgerzsemle

ko123la 2017.06.10. 08:36:22

Szia, írtam a receptben, hogy általában 10-12 darabra osztom - ez már nagy, puffancs méretű zsemléket ad, mert én elég nagy, 20-25 dekás húst teszek bele. Ha ennél egy kicsit kisebb húst szerettek, akkor lehet nyilván többfelé venni a tésztát. Jó étvágyat!

Bejegyzés: Szezámos hamburgerzsemle

Viktória B 2017.06.10. 08:16:57

Szia!
szeretném megkérdezni hány db lesz egy adag tésztából?
Viki

Bejegyzés: Szezámos hamburgerzsemle

élhetetlen 2017.04.04. 12:47:20

@ko123la: A leveskockát hagyjuk. Úgy öt évenként bedőlök a reklámnak, veszek, belefőzök egyet valamibe, aztán sürgősen elpasszolom a maradékot, mert nekem is van olyan ismerősöm, aki szereti. Én úgy érzem, hogy mindennek ad egy olyan egyforma beütést, és nekem a karalábé leves ne hasonlítson a borsóleveshez, de ez magánügy. A csipetke. Ha nem lehet belefőzni, hát nem lehet. Csak egy régi eset, három éves körüli volt az unokaöcsém, én voltam vele, főztem az esti kakaóját, és beletettem a cukrot a tejbe, hogy olvadjon. Majd elszállt, verdesett a karjával, és pánikolt, hogy elrontottad, elrontottad, azt a végén kell beletenni. Hát valahogy így. Hogy meddig áll el a szárított? Nem tudom, gondolom, mint bármelyik száraz tészta. Két hónap már volt. Azért szárítom, mert a mélyhűtőm állandóan tele van, a sóskát, spenótot, tököt, zöldbabot kapom, a spárgát veszem, és gondot okozna megtalálni egy lecsúszott kis zacskót.

Bejegyzés: Magyaros zöldborsóleves csipetkével

ko123la 2017.04.03. 14:46:53

Hi, a leveskocka azért nem ördögtől való, elfér benne, és nem változtatja meg igazán a karaktert. A hagyma most fontos volt, pont egy ilyen menzai verziót akartam - de ha nem, egyben akkor is szoktam tenni bele. Valóban, a fehérrépa mindenképpen kötelező elem lenne - ha aznap éppen lett volna otthon :-)

Köszi a tippeket a csipetkéhez, én is simán belefőztem volna, de a párom azt nagyon nem szerette volna, tehát külön főtt. És ha már többet csinálunk, akkor nem kiszárítva szoktuk eltenni, hanem megfőzve a fagyasztóba. Szárítva mennyi ideig teszed el?

Bejegyzés: Magyaros zöldborsóleves csipetkével

élhetetlen 2017.04.03. 14:35:27

Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál, (azaz odaírtad, hogy nem kötelező a leveskocka). Én ebből a levesből a vöröshagymát is kihagynám, sokat ront a többi zöldség ízén, helyette tennék fehérrépát, vagy paszternákot. De, tulajdonképpen a csipetkéről akartam írni. Ha nem teszel hozzá vizet, (a liszt csak kb., amennyit felvesz a keményebb tésztához a tojás), nem kell külön kifőzni, belefőzheted, nem ázik el. A másik, hogy, egy film alatt meg lehet csinálni több adagot, és, ha van egy konyharuhányi területed, akkor meg lehet szárítani. Kicsit tovább kell főzni, de ugyanúgy tudod, hogy mi van venne. Szép a leves, kóstolni sajnos így nem lehet.

Bejegyzés: Magyaros zöldborsóleves csipetkével

prolee 2016.10.24. 14:25:17

@ko123la: Igen. Amikor az én párom elkezd ilyen sütit gyártani magának, akkor "veszem a lapot", kerítek rá egy kis időt és sütök neki valami finomat.
Ezt a "kavarcsot" egyébként muffin formában sütőben is meg lehet sütni, ha valakit zavar a mikrózás.

Bejegyzés: 3 perces csokitorta

prolee 2016.10.24. 14:20:41

@Lenina Huxley: A vélemény szabad, de finoman is elő lehet adni. Szerintem.

Bejegyzés: 3 perces csokitorta

prolee 2016.10.24. 14:16:17

Én a kacsához zsírt nem teszek.
A 4 combot beteszem egy nagy serpenyőbe, mellé teszek két megpucolt narancsot, fokhagymát, tárkonyt és lassan párolom 1-2 óráig fedő alatt. A párolás félidejében bevágom a bőrét, mert akkor könnyebb pontosan vágni, mint nyersen és megitatom egy pici tokaji aszúval, vagy édes szamorodnival.
A levét leszűröm, kifagyasztom, a szaftot a zsírtól elválasztom, tálalás előtt sütőben pirosra, ropogósra grillezem a bőrét (ismét aszúval, vagy édes szamorodnival locsolom meg, a végén hozzáadom a szaftot). Így is porhanyós és energiatakarékos.
Ismét leszedem a zsírt a szaftról és gyümölcssalátával tálalom.
10 kacsacomb egyébként egy vagyonba kerül. Őszintén szólva annyira nem jó, mint amilyen drága és előétel is kell hozzá, mert egy szál kacsacombocskával nem telik meg egy normál férfipocak.

Bejegyzés: Konfitált kacsa

fénycsepp 2016.10.24. 13:37:08

Gyönyörű.......megsutik mások :)

Bejegyzés: Konfitált kacsa

újnickreg 2016.10.24. 09:56:24

Gyönyörű....megsütöm :-)

Bejegyzés: Konfitált kacsa

SarahConnor 2016.10.01. 22:25:57

@Új hajnal: belefutottam ebbe a blogba megint, és ismét kivert a víz. Undorító. Mikrózott nyers liszt. Gourmet-nak tartod magad, pedig csak pacsálsz, azt se tudod, mit művelsz. Nyers lisztet zabáltatsz a családoddal? Ha nem sütöd meg, minek bele liszt? Vannak sütés nélküli édességek, de te konkrétan kikavarsz egy tésztát, rámelegítesz és megeszed nyersen. Noooormális? Ez nem finom, megmondom, mi ez: édes, és te azt tartod finomnak. Nem szokott jönni utána a cifra? És mindez egy gasztroblogon, hát hallod, durva.

Bejegyzés: 3 perces csokitorta

MaciBacsi 2016.06.22. 06:22:10

@ko123la: Köszönöm az információkat! :)

Bejegyzés: Sous-vide szűz

ko123la 2016.06.21. 10:18:46

@ko123la: @MaciBacsi: Hi, a fertőtlenítéssel kapcsolatban ld. az előző választ. A gyári Sous Vide Supreme gépet magát (a vákuumfóliázóval együtt) az eBay-en vettem használtan, a cikkben is hivatkozott fóliát a Dominox-nál vettem Dunaharasztiban.

Bejegyzés: Sous-vide szűz

ko123la 2016.06.21. 10:16:10

@Csaba Károly: Hi, 12 órás sós pácban állt az 5-6 centi átmérőjű hús - szerintem (és elég sok sous-vide témájú angol oldal szerint is) megfelelően kezeli a húst. Egyébként a tapasztalat is azt mutatta, hogy egységes sósságú volt a belseje is, átjárta a pác. Ha csak ez tart vissza, akkor a sous vide után felszeleteled, és úgy sütöd meg a két oldalát hirtelen, magas hőfokon

Bejegyzés: Sous-vide szűz

MaciBacsi 2016.06.17. 16:31:37

Én sem vállaltam volna be... A sóoldatos pácolás sem megy be a hús belsejébe, max 1-2 centire, szóval nem fertőtlenít megfelelően. Felületi fertőtlenítésre meg alkalmas volt a körbepirítás.

Ami viszont érdekes lehet, hogy honnan is szerezte a szerző a fóliát és az eszközöket. :)

Bejegyzés: Sous-vide szűz

Csaba Károly 2016.06.17. 16:05:29

Sertéshúst véresen??? Az szép!....

Bejegyzés: Sous-vide szűz

cupcake364 2016.04.16. 20:56:01

Most lett kész, és az egész család imádta. Köszönöm a receptet! Nemrég találtam a Nosalty-n egy hasonlót, lehet onnan származik.

Bejegyzés: Csíkos szelet
süti beállítások módosítása