CookTa

Magyaros szűzérmék

2012. április 24. 17:30 - ko123la

Hát nem a legegyszerűbb, vagyis egyszerű, de elég sok tűzhely mellett állással jár, viszont finom, és ami mindig kiemelt, a gyerekek is lelkesen szeretik. Különben nem olyan nagy cucc, csak sokáig tart, de nem nagyon lehet elrontani sem.

20170910_123543_large.jpg

Hozzávalók:
(nagyjából egyforma mennyiségben, de megint érzésre mehet, és nem lesz gond, ha valami kicsit több vagy kevesebb, és bocs, ezt még életemben nem mértem)
- sertésszűz (a családnak 5 főre 2 nagyobb vagy 3 kisebb darabot veszek)
- krumpli
- lecsóhoz hagyma, paprika, paradicsom (fele annyi, mint a paprika)

Elkészítés:
Egy kis vajon vagy olajon hirtelen körbesütöm a nem túl vékonyra szelt, sózott-borsozott szűzszeleteket, csak egy pár perc kell neki, de azért a fehéredésen túl, jobban néz ki, ha van egy kis színe is, itt-ott pirosra kapatjuk. Ki és félre, kicsit több olaj, és a karikára, a hússal egyforma vastagra vágott krumplit szintén hasonlóan és hirtelen megsütjük. Közben el lehet kezdeni a lecsót, szerintem mehet a lehető legsimábban, olaj, hagyma megpárol, rá a paprika, só, pici bors, és amikor már majdnem puha, nagyon rövid időre a paradicsom. Közben elkészül a krumpli is, és lehet összerakni. Egy tepsibe indulok a hússal, rá a karikázott krumpli, a tetejére a lecsó egyenletesen elosztva, go sütő, mondjuk 180 fok, és sütjük ízlés szerint (meg ahhoz igazodva, hogy a sütéskor a krumpli mennyire sült át és puhult meg). Nagyjából ennyi :-)

100_6214_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: sertés szűz

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr264471053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása