Eddig máshol sem volt hozzá igazából szerencsém, de a Dívány Alapkonyha receptje megtetszett, és kipróbáltuk. Húúúú, ez nagyon finom, máskor is kell, ez biztosan bekerül az alap repertoárba.
Az első pár alkalommal csak a tetejét kentem meg, legutóbb a két külön sült fél tészta közét töltöttem meg.
Hozzávalók (2 tortaformányi, kevesebből nem is maradt volna nekem):
- 60 dkg reszelt sárgarépa
- 4 tojás
- 280 ml olaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg durvára vágott dió
- 35 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 nagyobb csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 narancs héja reszelve
Elkészítés:
A répát nagylukú reszelőn lereszelem. A tojásokat a cukorral habosra keverem, aztán hozzáadom az olajat (éppen elfogyott itthon, a felét olvasztott margarinnal helyettesítettem), belerakom a répát, diót, mandulát, s még egy keverés után többi alapanyagot. Alaposan összeforgatom a masszát, és a kikent-lisztezett tortaformákba teszem. 180 fokon 40 perc alatt készresütöm. Közben a mascarponét a cukorral kikeverem, belereszelem a narancsok héját, és hűtőbe teszem. A kész tortákat hagyom egy kicsit kihűlni, és megkenem a krémmel.