CookTa

Répatorta

2013. március 24. 17:30 - ko123la

Eddig máshol sem volt hozzá igazából szerencsém, de a Dívány Alapkonyha receptje megtetszett, és kipróbáltuk. Húúúú, ez nagyon finom, máskor is kell, ez biztosan bekerül az alap repertoárba.

Az első pár alkalommal csak a tetejét kentem meg, legutóbb a két külön sült fél tészta közét töltöttem meg.

DSC_0508_small.jpg

 

20130324_164924_small.jpg

Hozzávalók (2 tortaformányi, kevesebből nem is maradt volna nekem):
- 60 dkg reszelt sárgarépa
- 4 tojás
- 280 ml olaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg durvára vágott dió
- 35 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 nagyobb csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt fahéj

Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 narancs héja reszelve

Elkészítés:
A répát nagylukú reszelőn lereszelem. A tojásokat a cukorral habosra keverem, aztán hozzáadom az olajat (éppen elfogyott itthon, a felét olvasztott margarinnal helyettesítettem), belerakom a répát, diót, mandulát, s még egy keverés után többi alapanyagot. Alaposan összeforgatom a masszát, és a kikent-lisztezett tortaformákba teszem. 180 fokon 40 perc alatt készresütöm. Közben a mascarponét a cukorral kikeverem, belereszelem a narancsok héját, és hűtőbe teszem. A kész tortákat hagyom egy kicsit kihűlni, és megkenem a krémmel.

20130324_165302_small.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr775165976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása