Bora nagymama csinálta húsvétra, és különlegesen finom volt. Ez egy tojás nélküli változat, sütött piskótalappal, nem babapiskótából készült. Megpróbáltam én is, és szembe kellett néznem vele, hogy a rutin és ügyesség még mennyire hiányzik...
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl cukrozott feketekávé
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Először megsütöttem a klasszikus sima piskótát. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét keményre vertem, aztán kanalanként hozzákevertem a géppel a porcukrot, majd egyenként - még mindig a géppel - a tojássárgákat. A végén beleszitáltam a sütőporral összekevert lisztet, azt már csak kézzel beleforgattam, és 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem. Kihűtöttem, félbevágtam lapjában, és a forró kávét egy ecsettel alaposan beitattam a lapok egy-egy oldalán. A krémhez habverővel fellazítottam a krémsajtot, beletettem a tejszínt, a cukrot, és a habfixet, és azzal együtt alaposan felvertem. Összerétegeztem, kávés piskóta, krém, újabb lap, újabb krém, végül a tetejét megszórtam kakaóporral.