CookTa

Szilvalekváros batyu muffinformában

2013. augusztus 21. 15:11 - ko123la

Nem igazán új a recept, egy sima kelttészta alapot vettem, mint a korábbi túrós batyuhoz. Mivel a túró a laktóz miatt most nem annyira menő nálunk, előkerestem egy nagymamámféle szilvalekvárt tölteléknek - mert szeretem, és mert jó sűrű, tölteléknek tökéletes. Megsütöttük, finom lett, 2-3 darab élte túl az estét.

20130820_193729_small.jpg

(A tepsibe csak a szállítás miatt tettem át, természetesen a muffinformában sült meg)

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 zacskó szárított élesztő (7 g)
- 6 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- csipet só

Sütés előtt átkentem egy kis felvert tojással.

20130820_181430_small.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr65469675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

русалка 2013.08.22. 00:01:31

magic milknek van laktózmentes túrója, intersparban szoktam is látni:)

2013.08.22. 01:12:59

Mivel kented meg, hogy ilyen szép piros és fényes lett?

ko123la 2013.08.22. 09:56:35

@русалка: Köszi, ott ritkán járunk, de a fiamat el tudnám vele kápráztatni, köszi a tippet!

русалка 2013.08.22. 11:09:26

nincs mit, haladó szintű laktózérzékeny vagyok:)

ko123la 2013.08.23. 12:32:43

@enpera: Szia, hmmm, elvben válaszoltam is kommentben a kérdésre Részöly Püpünek, és aztán írtam bele a receptbe, de valahogy az a komment eltűnt...
süti beállítások módosítása