CookTa

Amaretti keksz

2014. szeptember 14. 10:58 - ko123la

Amikor régebben a Lorraine-féle tiramisus muffintortákat sütöttem, szenvedtem rendesen, hogyan helyettesítsem az amaretti kekszet, ami az eredeti receptben benne volt. Így felkaptam a fejem, amikor egy angol főzősműsorban egyszer csak azt mondta valaki, hogy teljesen egyszerűen elkészíthető, tulajdonképpen egy mandulás habcsókról van szó. Most éppen volt az Aldiban őrölt mandula, ezért ki tudtam próbálni, és tényleg nagyon jó. Következő körben majd annyit csinálok, hogy maradjon belőle, és teszek egy újabb kísérletet a muffinos receptre is, de ezt most olyan gyorsan ettük meg, hogy esély sem volt rá, hogy maradjon.

DSC_0238_small.jpg

Hozzávalók:
- 20 dkg őrölt mandula
- 20 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 2 csepp keserűmandula-aroma

Elkészítés:
Szerencsére minimálisnál is kevesebb munka: felverem keményre a tojásfehérjét, óvatosan beleforgatom a cukrot és a mandulát, belecseppentem az aromát. Egy habzsákból (vagy egy erősebb, levágott sarkú nejlonzacskóból) kicsi, 3-4 centis halmokat nyomok egy sütőpapíros sütőlapra, közte hagyok helyet, mert kilapul. 200 fokon 12 perc alatt megsütöm. Utána kihűtöm, óvatosan a sütőpapírral együtt egy sütőrácsra átemelve. Kicsit bánt, hogy kilapulnak, mit kell tenni az ilyen habcsókos izékkel, hogy magasak maradjanak?

DSC_0234_small.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: mandula

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr496696449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása