CookTa

Piskótatorta

2012. április 23. 16:14 - ko123la

Nigellánál láttam, gondoltam, a gyerekeknek/kedvesnek egy kis vasárnap délutáni kényeztetésnek megpróbáljuk.
UPDATE: elkészült újra, most csak 20 deka vaj volt benne, de talán még mindig sok egy kicsit, viszont nagyon finom volt. 18 darab lett ennyi tésztából.

20121013_191759_small.jpg

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj (margarin volt, azzal is okés)
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávékanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál tej
- vaníliakivonat (most nem volt, pedig számítottam rá; jó volt nélküle is, de ha előre tudom, a cukor egy része helyett vaníliás cukrot teszek bele).

Elkészítés:
- simán összekever (a vajat előre kivettem, hogy puhább legyen, és könnyebb legyen vele dolgozni);
- 24 muffinformába szétoszt - mondja Nigella, nekem kevesebb lett egy kicsit; két 12-es szilikont használtam, nem szórakoztam a kikenéssel, de nem is kellett;
- 200 fokos sütőben megsüt - gyorsabb volt, mint számítottam, szép pirosra megsült a teteje.

Nigella a végén még fehér cukormázzal is bevonta (sok-sok porcukor + tojásfehérje felverve), én nem kívántam, meg nem is tartott annyi ideig. Kép most nincs, legközelebb lefotózom. Finom ropogós lett a teteje, a belseje puha. Legközelebb egy lehellettel kevesebb vajat rakok bele. Kölkök simán ették, nagylányom eperlekvárral a tetején, vagyis a puha alján, az is jól nézett ki.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr964468687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása