CookTa

Vegyes nagysaláta

2012. április 23. 20:49 - ko123la

Szénhidrátszegény diétában sem akarok szenvedni, lehet első osztályú kaját nyomni. Amikor rá tudom szánni az időt, akkor azért nem nagy munka összedobni, és szép is, jó is.

100_6420_small.jpg

Kétféle vegyes (pl. teszkós) salátakeverékből indulok, mindkettőből egy-egy marékkal veszek egy jó nagy tányérba. Megy bele egy paradicsom kockázva, nagyjából ugyanannyi kígyóuborka, egy fél narancs kockázva (igen, narancs, nagyon kell bele!), pár kiskanál konzervkukorica, sonkachips (pl. feketeerdei sonka, vagy szeletelt bacon, én crisp-tálban, a mikróban csinálom, 3 perc alatt minden zsír kisül belőle, de nagyon jó ízt ad),  egy fél lilahagyma (tudom-tudom, de enélkül csak önmaga árnyéka), salátás mag-keverék (aldist használok, és ez is, mint a sajt, segít összefogni az ízeket), egy buggyantott tojás vágva (kis csészében, mikró, 1:10 900W), végül nagylyukú reszelővel egy pár csík sajt.

Mennyei! Dresszing a diéta miatt nincs, a saláta olívaolajos locsolgatása nem az én világom. Sonkachips helyett alternatíva egy kis sonka vagy szalonna serpenyőben pirítva, és rá egy fél doboz konzervbab átforrósítva. Az is nagyon ottvan! Színnek néha egy kis kápia vagy kaliforniai is díszíti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr504469209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása