CookTa

Gyors, húsos zöldségleves (avagy zöldséges húsleves)

2013. augusztus 19. 14:49 - ko123la

Ilyen levest nyáron szoktunk főzni, amikor nagy az előnye, hogy a friss zöldségek miatt sokkal finomabb, a melegben sokkal gyorsabban megvan, mint a hagyományos húsleves, a sima zöldséglevesnél viszont sokkal gazdagabb.

Hozzávalók (családi adag, kilencen ettük)
- 1 vagy 2 egész csirkemellfilé (most éppen másfél volt)
- 8-10 szál közepes sárgarépa
- 4-5 szál közepes fehérrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kis fej karalábé
- 1 negyed fej zeller
- 3-4 szál zellerzöld
- 4-5 szál friss petrezselyemzöld (vagy 2 kiskanál szárított)
- olaj, só, örölt bors

Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, és gyorsan fehérre pirítom benne az apróra kockázott csirkemellet. Felöntöm vízzel, felforralom, és gondosan leszedem a habját. Utána só, bors (bőven, ez a leves szereti). Beledobom az összes gyökérzöldséget, ebben nagyobb darabokban szeretem, esetleg a vastagabbakat felezve darabolom. Ahogy felforrt, minimumra veszem alatta a gázt, hogy éppen csak gyöngyözzön. A hagymát csak addig pucolom, amíg a külső levelei lejönnek, a belső héja maradhat, és egészben beleteszem (és mivel most elég sok volt a lé, keresztben jó mélyen belevágtam, hogy jobban kiadja az ízét). Félidőben beleteszem a zöldfűszert, ellenőrzöm a sósságát, és nagyjából egy bő óra alatt készrefőzöm. Leveskocka nélkül is nagyon gazdag ízű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookta.blog.hu/api/trackback/id/tr645466976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása